Ga naar de inhoud

Copywriting

Teksten schrijven, redigeren en corrigeren. Je twijfelt eraan of de tekst voor je website lezer- en Googlevriendelijk is? Text’M redigeert! Je hebt een lunchcafé en wilt je huisstijl óók in de teksten voor menukaart, website en sociale media uitdragen? Text’M schrijft. Je trekt de stoute schoenen aan en stuurt je zelfgeschreven thriller aan een uitgeverij (in de hoop dat je als de nieuwe Stephen King ontdekt wordt) en wilt er zeker van zijn dat je manuscript foutloos is? Text’M corrigeert. Je hebt de eer om het bruidspaar toe te spreken op de heuglijke dag, maar weet niet zeker of je de juiste toon treft en of je wel dát zegt, wat je echt wilt zeggen? Text’M luistert naar je wensen en schrijft een gepaste speech. En meer…

 

Als Neerlandicus ben ik verzot op de Nederlandse taal, als ‘taalbeheerser’ hecht ik vanzelfsprekend veel waarde aan stijl, grammatica en spelling. Als docent Nederlands kon ik wat corrigeren en redigeren betreft mijn ei kwijt in honderden teksten, zoals betogen en verslagen, maar zelf schrijven geeft minstens zo veel voldoening. Niet iedereen hecht waarde aan originele en foutloze teksten. ‘Ze begrijpen toch wat er staat’, is vaak het argument. Die mening deel ik niet. Vergelijk het met de metselaar die een gevelmuur metselt, maar niet voegt. De muur blijft staan, maar is niet af. Sommige mensen stoort dat niet, andere wel. De kans dat je een volgende keer naar een metselaar stapt die de muur wél voegt, is echter groot. Een tekst met fouten, die bovendien geschreven is in een belabberde stijl, is leesbaar en waarschijnlijk begrijpelijk, maar niet af. Sommige mensen stoort dat niet, andere wel. De mensen die het wél stoort, ben je kwijt; ze zoeken verder of ze nemen je boodschap minder serieus.
Als je een muur gemetseld wil hebben, kun je zelf gaan hobbyen en hopen dat je bouwsel blijft staan. Je kunt ook een metselaar bellen. Als je een pakkende, correcte tekst nodig hebt, kun je zelf gaan hobbyen en hopen dat de boodschap beklijft. Je kunt ook Text’M inschakelen.